CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

nuffnang adds

Tuesday, January 31, 2012

.:LUNCH DI AR-RAWSHA KG. PANDAN:.

::Tengah hari tadi gi lunch kt Ar-Rawsha Kg Pandan::



::Menu::


::Cream Caremel::


::Mint Tea::





::Lamb Kebab::


::Lamb Mandy ..sgt sedap! terbaik!!::


::Tak tau nama..hahaha::

::Terima kasih pada yang berkenaan kerana sudi belanja saya makan, semoga murah rezeki & boleh la belanja lagi..hahaha::






.:BUAH TANGAN:.

::Alhamdulillah rezeki, kawan2 balik dr holiday igt jugak kat kami yg koreje nih::



::Dari amalina yang baru balik dari kelantan, cute plastik tu, thanks!::


::Daripada en shamsul yg baru balik dr langkawi::



::Cumil giler benda ni..nice!thanks..::



.:KAYE..KAYE..KAYE...:.

::Hahahaha...::


::Mau?::




Saturday, January 28, 2012

.:AKTIVITI WEEKEND 28 JAN 2012 SABTU:.

::Masak-masak..::



::Sambal tumis sotong, tgh menaip ni terliur la plak.::


::Masak lemak petola+su un +fucuk::

::yummie..simple but so delicious!!::

Wednesday, January 25, 2012

.:CABUT GIGI.. 26 JAN 2012 KHAMIS:.

::Pagi tadi gi Poliklinik Tang Lin nk cabut gigi tapi x de doktor ari ni..tros gi Jln Pudu...mak aiii..ramai nye manusia yang sakit gigi..hahaha..::

::sampai kul 10.30am, daftar pastu tuggu giliran selepas daftar sampai la kul 11am..tunggu no dipanggil tuk cabut gigi, masuk bilik kul 11.20am, kene bius kuar balik..pastu kul 11.30am masuk balik utk cabut gigi..11.35am selsesai!! sekejap je..tp cuak x ingt..huhuhu::

::Pas cabut gigi doktor bagi kapas pastu dah..mintak gigi tu kat nurse dia x bagi la pulak..hampeh..ingt nk buat kenangan, hihihi..ubat pon xde..dia ckp klu sakit makan panadol je::

::alhamdulillah sampai la ni x sakit lagi gusi ni..x tau la plak mlm kang, harap2 x sakit la ye wahai gusi ku sayang::


Tuesday, January 24, 2012

.:CERITA CERITI CUTI CNY 4 HARI:.

::Hari pertama cuti::
.:Sabtu~ pagi gi jusco shopping brg utk mak ~ 2.00pm gerak blk ke kampung, sampai umah mak kul 7.45pm (jem punye pasal la nih!) dah habis 1 hari cuti ku:.

::Hari kedua cuti::
.:Ahad~pagi dok lepak2 kat umah je sbb kepenatan ~ petang gi bwk mak makan kat Secret Receipe Tg Malim:.

::Hari ketiga cuti::
.:Isnin~naik cameron highland..pon jem jugak!! haiyaa...naik pagi ikut Tapah, turun petang ikut Simpang Pulai, Ipoh:.

::Hari keempat cuti::
.:Selasa~makan tgh hari ramai2, pas makan siap2 gerak balik KL:.

::gerak kul 3.30pm sampai kl kul 5pm::

::Alhamdulillah x jem..sikit je jem sbb ada kete rusak::

::THAT ALL::











.:BALIK KAMPUNG OOO BALIK KAMPUNG..JALAN JEM!:.

::Hari sabtu, 20 Jan 2012 balik kampung halaman ku di Sungkai, Perak. Perghhh!! jem melekat x henggat! 5 jam aku dlm kete..patah pinggah tenggorak lutut aku!huhuhu..::

::gerak dari kl kul 2.30pm, sampai kampung (Trolak Utara) kul 7.45pm, lagi sejam @ 2jam dah sampai Terengganu..padahal paling lambat sampai kg aku 2 jam je pon..nk menangis aku!serik rasanya..mak dah 5-6 kali call sbb kami x sampai2 lgi..naseb anak2 ok x meragam::























::Aksi amir stuck dlm kete, still boleh tersenyum..mummy dah kebas bontot da!::

:2 kali amir tido..bangun...tido balik::








.:SAYA ADA SYILING 10SEN & 20SEN BARU!:.

::Hari jumaat lepas gi jusco & bli makanan kt mcD, cashier return balance kasi duit 10sen baru. selamba je aku sound budak tu, "eh, ni duit ape ni?" budak tu ambik pastu dia ckp duit baru la kak..aku belek balik, "a'ah la..hehehe sori ye" kihkihkih..wat malu je..aku ingt duit singapore.pastu budah cashier sblh offer kat aku syiling 20sen aku pon tukar le..


::cantik kan yang 20sen tu..gold lagik..::





.:CERITA LAST WEEK..FRIDAY 19 JAN 2012:.


::Asmidar Juara Vokal Bukan Sekadar Rupa musim pertama (TV3) telah membuat majlis kesyukuran sempena kemenangan nyer..so ada la mkn2..mula pas zohor sampai maghrib utk kenalan rapat n press, pas maghrib sampai kul 12am jemputan utk org masjid, peminat n jiran2..rupenye sebelah umah je pon..anak mat labu jual roti canai & nasi lemak..

::menu mlm tu, dah semestinye ROTI CANAI & NASI LEMAK!hahah..pastu ada MEE REBUS, SOTO & KUIH MUIH::

::mula2 sampai x ramai org..tgh2 mkn org masjid sampai penuh la pulak..x sempat nk tggu asmidar nyanyi sbb ujan renyai..dgn anak2 lagi..dah kenyang cau balik umah..dgr dr rumah sudah! hahaha..mula2 ckp smpai kul 11pm je..skali melala
k sampai kul 12am..::


::ni org kuat asmidar la ni..tgh serve makanan::
::sori x de gmbr dia::





Friday, January 20, 2012

.:ALLY ISKNDAR SUDAH SAH BERGELAR SUAMI ORANG!:.

::Dah jadi suami orang pagi tadi (20.01.2012 jumaat) nikah di masjid kristal kuala terengganu::



::Semoga bahagia hingga ke akhir hayat, Amin!::





.:SUPRISE BIRTHDAY PARTY APEX:.

::layan gambar je la ye, no komen::
























::untung ar kan..::

::mode>>>>jeles!::






.:PANAS!! AARON AZIZ BERCIUM!:.

::Biar betul..dia ni dah kawen ke lom?ni bini dia ke scandal dia?::
::layan gambar ni ye!::
























::sila tinggalkan komen anda..hahahaha::







Thursday, January 19, 2012

.:LUNCH: NASI TOMATO YG MASUK JLN2 CARI MAKAN:.

::Lunch sorang2 je td kt panty..bli nasi tomato yg berbaris panjang tu..tp naseb menyebelahi aku today coz x de barisan pon..hehehe..banyak giler nasinye..aku yang kuat mkn ni pon x terabis::


::sedap n banyak..ayam goreng rempah, dalca n acar RM8::







.:LUNCH TIME:.

::X tau nak gi mana nih..hurrm..jln2 kt bwh je la..my fren xde..huhuhu..sedey sorang2..::


.:KENANGAN TERINDAH! 2003-2010 @ BPMB:.

::kenangan terindah ku di Bank Pembangunan Malaysia (BPMB)::
::Annual dinner terakhir, masa ni tgh sarat mengandungkan Sheikh Amir Asyraf, tgh tunggu masa jer nih::
::Nak cerita la sikit pasal kenapa & mengapa aku da x keje ngan bpmb, aku ngan ramai kwn2 aku di offer MSS (Mutual Scheme Separation) berhenti secara sukarela atas perjanjian bersama dengan bayaran pampasan. Mula2 dpt sgt terkejut sbb dlm pantang. sungguh x berati perut pihak atasan yang membuat pilihan tu..nasib baik aku ni kuat, klu x da lama meroyan! hari2 aku menangis dan hari2 jugak aku sendiri yg pujuk ati ku ni ckp mgkn rezeki aku kat situ sampai disini jer, mula2 aku x redha..lama2 dah boleh terima walaupon still 'sakit' lagi bila teringat.

::Atas surat je nama nye MSS..suka rela atas persetujuan 2 hala(pihak), tapi dlm diam2 diorang ada buat ugutan sebenarnya, cuma kami yg malang & di aniayai ni je malas nk buka mulut & panjang2kan cerita..pampasan dpt bukan la banyak mana..dah licin dah pon. Dorang ugut klu x sign surat ni nnti dorang akan letakkan dlm satu tingkat/bahagian lepas tu nk tgk perform atau x, klu x kene buang tanpa bayaran/pampasan, alasan kami ni di MSS kan sbb LEBIHAN STAF! bukan staf yg bermasalah!! ramai yag bermasalah still keje lagi smpai sekarang, nampak sgt x telus! ada yg pernah dpt surat amaran pon lepas..hhmm..sedih hanya Tuhan yang tahu perasaan ni. Tak pe la, doa org yg teraniaya selalunye termakbul!

::Syukur alhamdulillah lepas je abis pantang aku dpt keje kat opis kwn aku, tp sekejap je aku keje, x tahan dgn cara keje CHINA vavi..tp masalahnye kwn aku tu melayu perangai lebih dari vavi! 2 minggu keje aku cau...pastu sekali lagi di panggil interview oleh JUPEM jln semarak, dgr2 citer semua yg interview dpt keje..tp lambat sgt nk panggil..x lama lepas tu MITI panggil interview, pagi interview ptg hr call suruh dtg esok start keje..erkk..terkejut aku..Alahamdulillah x terhingga sbb diterima bekerja di MITI walaupon sekadar Sambilan/kontrak sahaja::

::Pejam celik pejam celik dah 9 bulan aku keje kat MITI sebagai Pembantu Khas (PA) kepada pengarah bahagian pentadbiran, seronok dpt berkenalan dengan staf admin yg best2 terutama kak irma, amalina & en mufsi..syukur dpt kenal ngan korang::

::kat bwh ni gambar kenangan Annual Dinner 2010 BPMB & suvenir dr BPMB::












:::doorgift box >>chocolate fidani..sgt sedap!::




.:DINAR EMAS:.

::Dinar Emas pemberian Bank Pembangunan Malaysia Berhad. X ingat

tahun bila..kenangan terindah di BPMB :( sedih sbb da x keje kat situ..uwaaa..::










::masih tersimpan rapi..dgr citer ada org bid rm2k skrng ni..x mao jual lgi..nk tunggu sampai cecah rm10k - rm20k baru kasi jual..hahahaha.. >tamak!< ::